Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

26. november 2012

Popotovanje po Mȕnchnu in Salzburgu

Zaključni letniki farmacevtske in kemijske šola smo se v petek, 16. 11. 2012, ob 4.00 odpravili na zaključno ekskurzijo v München in Salzburg.

Zaradi zgodnjega odhoda in dolge poti smo nekateri prespali celo po do Münchna. Že ob prihodu smo občudovali njegove lepote. Najprej smo si ogledali Tehniški muzej, kjer je bilo 3 ure premalo, da bi si ogledali vse zanimivosti, ki jih muzej ponuja.

Nato smo se povzpeli 186 metrov visoko na Olimpijski stolp. Zaradi lepega vremena se nam je razprostrl celotni München z okolico. Tam smo posneli čudovite fotografije.

Zanimiv je bil tudi BMW-muzej, kjer smo si ogledali zgodovino nastajanja BMW-jev. Občudovanja vredne avtomobile smo si ogledali v salonu podjetja BMW. Z avtobusom smo se odpeljali do hostla, kjer smo se namestili v sobe. Zatem smo odšli do glavne nakupovalne ulice. Izvedeli smo še nekaj zanimivosti in spoznali njihovo kulturo. Izmučeni od napornega dne smo se vrnili v hostel, kjer smo sladko zaspali.

Po zajtrku smo se odpravili do rudnika soli. Tam smo si oblekli rudarska oblačila in se z vlakcem popeljali v globine rudnika. Zanimiva je bila vožnje po drči in na splavu. Z zvočnimi in svetlobnimi efekti so nam prikazali postopek pridobivanja soli. Pri tem nam je pomagala tudi slovenska razlaga. Zadnji ogled je potekal v mestu Salzburg. V novem delu smo nakupovali, po starem pa nas je vodila vodička, ki nam je opisovala znamenitosti mesta. Naj jih omenimo le nekaj: najožja hiša, Salzburška trdnjava, Mozartova rojstna hiša in prvotna trgovina Mozartovih kroglic, kjer še danes izdelujejo in prodajajo kroglice po originalnem receptu. Nato je sledil odhod domov.

Ekskurzija je bila zanimiva, poučna, kratka, a sladka.   

Dijaki KT4.a, FT 4.a in 4.b
DSC 0164