Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

22. junij 2012

Novosti v skladu z Zakonom za uravnoteženje javnih financ (ZUJF) v zvezi s SUBVENCIONIRANO MALICO za šol. leto 2012/13

•    Od 1. septembra 2012 se dodatna subvencija v višini 1/6 malice ukinja.

Do splošne subvencije so upravičeni samo tisti dijaki, ki jim je priznana pravica do dodatne subvencije v višini 1/3 malice. Do brezplačne malice bodo od 1. 9. 2012 upravičeni dijaki tistih družin, katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 42 % povprečne plače. Ostalim dijakom subvencionirana malica ne pripada. Odstotek povprečnega mesečnega dohodka na osebo je razviden v odločbi o otroškem dodatku, prejeti po 1. januarju 2012.


•    Dijaki višjih letnikov Prijavo dijaka na šolsko malico oddajo  razredniku najkasneje do 22. junija 2012. Cena malice v šolskem letu 2012/13 je 2,42 evra.


•    Devetošolci, ki bodo vpisani v prvi letnik Prijavo dijaka na šolsko malico pošljejo po pošti najkasneje do 7. julija 2012.

Naslov: Šolski center Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Šegova ulica 112, 8000 Novo mesto

Svetovalna delavka: Jožica Hrovat (za programa KT, FT) in Jožica Kapš (za programe ZN, KZ, BN in ZN-pti)


•    Vlogo za subvencionirano malico oddajo na pristojnem centru za socialno delo (CSD). Na Vlogi za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev na drugi strani označijo »subvencijo malice« in po potrebi izpolnijo točko g v III. poglavju. CSD bo o pravici do subvencionirane malice odločil z odločbo. Vlogo za subvencijo malice lahko starši oddajo po 25. 6. 2012.

Šola ne sme več izdajati sklepov o subvencionirani šolski prehrani. Podatke o dijakih, ki so upravičeni do subvencionirane malice, šola prejme od CSD. Ker postopek za izdajo odločbe traja do treh mesecev, vam svetujemo, da si vlogo za uveljavljanje te pravice pričnete urejati na CSD čim prej.