Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

27. september 2012

KNJIŽNE POP SLASTICE

Tako kot lansko leto smo se tudi letos dijaki odločili, da bomo obiskovali bralni klub in se s tem udeleževali knjižnih pop slastic, ki jih prireja knjižnica Mirana Jarca.

Prva knjižna pop slastica

V četrtek, 20. 09. 2012, smo začeli s prvo pop slastico, na kateri nam je priznani fotograf Borut Peterlin predstavil tehnike ustvarjanja fotozgodb oz. fotoreportaž. V pogovoru je spregovoril o knjigah, ki so ga zaznamovale kot fotografa in ga navdihujejo na ustvarjalni poti. Predstavil je svoje največje podvige in prihodnje izzive, kako priti do dobre ideje, do uspešne izvedbe ter kako pomembna je dobra bralna izkušnja za vzbujanje fotografskega erosa.

Borut Peterlin je novomeški fotograf, ki je svojo mladost preživel daleč od doma. Študiral je na Akademiji lepih umetnosti FAMU v Pragi, kasneje sodeloval z raziskovalnim komunikacijskim centrom skupine Benetton FABRICA v Italiji in podiplomski študij končal na London Collage of Printing LCP v Veliki Britaniji. Sedaj sodeluje s številnimi mednarodnimi agencijami.

Tako smo polni navdušenja in zanimanja za fotografijo zaključili našo prvo pop slastico, ki je bila zelo izvirna in duhovita.

http://www2.siknm.si/popslastice/fotograf.htm



Lep pozdrav
Sanja in Klavdija 
dijakinji  bralnega kluba