Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

28. februar 2013

Dijaki na europraksi v tujini

V sklopu europrakse so se dijaki zelo dobro znašli v tujem okolju. Delodajalci so z njihovim delom, znanjem in spretnostmi zelo zadovoljni, na kar smo lahko zelo ponosni, saj dajejo s tem veliko priznanje tudi Šolskemu centru Novo mesto. Z njimi je tudi gospod Andrej Tomc, profesor, ki je o dijakih iz Šolskega centra Novo mesto napisal:

 

Pozdravljeni!

Danes sem pripeljal iz europrakse dijaka Aleksandra Rastoderja in Aleša Selka, 3. letnik, program zdravstvena nega, ki sta se na praksi v Nemčiji odlično izkazala. Včeraj sem bil v Domu za ostarele, kjer sta opravljala tritedensko prakso in kjer sem slišal s strani glavne sestre v domu takšne pohvale na račun njunega dela, da sem bil izredno vesel, da smo jima na Šolskem centru Novo mesto omogočili tovrstno izobraževanje. Ta pohvala ima posebno težo, ker sta si kot tujca pridobila zaupanje oskrbovancev doma in po izjavah sestre in oskrbovancev bi ju najraje obdržali. Seveda sta kot dijaka s smislom za jezike zelo hitro usvojila potrebne nemške izraze, tako da sta z njimi lahko lepo komunicirala. Če bi danes imela šolo že končano, bi ju takoj zaposlili.

Poleg pohval za njuno delo na praksi ju lahko pohvalim tudi za obnašanje v Vitallsu, kjer sta si pridobila simpatije z vljudnostjo in prijaznostjo.

Da ne pozabim še tretje osebe iz Srednje zdravstvene in kemijske šole, to je dijakinja 4. letnika farmacije, Bojana Klemenčič, ki se je tudi lepo znašla na praksi v lekarni in prav tako pustila izredno lep vtis.


V Vitalisu, v kraju Gut-Wehlitz, občina Schkeuditz, smo imeli še dijaka iz Srednje lesarske in gradbene šole, Tomaža Zupančiča, ki je opravljal prakso v kompleksu Vitalis in prav tako požel za svoje delo same pohvale. Trenutno imamo v Vitalisu še enega dijaka, Bojana Tomšiča, 3. letnik strojni tehnik, ki dela na projektu izdelave električnih avtomobilčkov za eno osebo. Njegova praksa se bo končala konec naslednjega tedna.

Prilagam nekaj slik iz komleksa Vitalis, kjer so tudi delavnice.


Skratka, dijaki našega centra so se do sedaj izkazali.

Foto 4938Foto 4932Foto 4597

Andrej Tomc