Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

11. november 2011

Začetek drugega dela preventivne akcije "0,0 šofer – trezna odločitev"

V ponedeljek, 7. novembra 2011, se je začel drugi del preventivne akcije "0,0 šofer" –  trezna odločitev. Gre za usklajeno akcijo več ministrstev, Javne agencije RS za varnost prometa, policije, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij. Z akcijo želimo zmanjšati škodljivo in tvegano rabo alkohola v povezavi z varnostjo v cestnem prometu ter število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Akcija traja od 7. do 14. novembra 2011, nadaljevala pa se bo tudi še ves december.


V predprazničnem obdobju pozivamo vse udeležence v prometu, tako voznike motornih vozil, kot tudi kolesarje in pešce, k previdnosti in odgovornosti, predvsem pa k resnemu premisleku, ali je vredno stopiti na cesto opit. Enkratna nepremišljena odločitev lahko drastično spremeni življenje vsem udeleženim v nesreči, njihovim svojcem in prijateljem.


Sporočilo za javnost.pdf
Izvedbeni nacrt preventivne akcije 00 šofer 2011.pdf