Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

5. junij 2012

Umetniški krožek ŠKL osvojil 1. mesto

Že tretje leto zapored smo na Šolskem centru Novo mesto sodelovali na likovnih natečajih za umetniške krožke ŠKL. V krožku so ustvarjale dijakinje Srednje zdravstvene in kemijske šole. Najbolj prizadevne so bile Mirjam Klemenčič in Sonja Gorjup, 2. a KZT, Sabina Mavrin, 3. c ZN in Blerta Jusufi, 1. a ZN. Pri delu jih je usmerjala mentorica profesorica Damjana Papež. "Krožkariceʺ so pripravljale izdelke na razpisane teme od novembra 2011 do maja 2012. Od skupaj petih natečajev tekmovalne narave je krožek osvojil kar štiri naslove Naj ŠKL krožek meseca in ob zaključku sezone prejel laskavi naslov Naj ŠKL krožek leta 2011/12 ter tako ubranil lanskoletni naslov zmagovalcev. Z zmago je umetniški krožek prispeval svoj delež k skupni zmagi Šolskega centa Novo mesto, ki ponovno postal najboljša ŠKL šola leta.

Bravo punce. Iskrene čestitke!

Pregled mesečnih natečajev in zmagovalk:

  • NOVEMBER:

Tema: Umaži se

Zmagovalka: Sabina Mavrin

Naslov dela: Ob potoku

Sabina je dijakinja 3. c  razreda programa zdravstvena nega. Najraje slika v tehniki  olje na platno. Izpod njenih rok prihajajo čudovite mojstrovine. Za novembrski natečaj je izdelala slikarsko delo in si pri ustvarjanju umazala prstke, saj je slikala v tehniki tempere, za slikarski pripomoček pa uporabila lastne prste, ki jih je pomakala v barvo in odtiskovala na papir. Nastalo je delo, ki prikazuje romantično naravo z v jesenske barve odetim drevjem, mimo katerega se vali razigran potoček z majhnimi tolmuni.

Sabina4 (medium)Sabina2 (medium)



  • DECEMBER:

Tema: Papirnata umetnost

Zmagovalka: Sonja Gorjup

Naslov dela:  Zvezde nad mestom


Sonja obiskuje 2. letnik smer kozmetični tehnik. Spretna je pri oblikovanju različnih materialov. Izraža se z dovršeno barvno usklajenostjo, izvirnostjo in domišljijo. V prihajajočem predprazničnem vzdušju novega leta je pripravila kartonasto zgibanko nočnega mesta. Nad visokimi nebotičniki z razsvetljenimi okni se bohotijo tri mavrične zvezde in stanovalcem želijo srečno novo leto. Gre za tri origamije, izdelane iz barvnega papirja, ki se zgibajo v vse smeri. Torej, papirnata umetnost.

jjjjjsonja 012


Njeni izdelki so tudi:

Neimenovano 1Neimenovano 2Neimenovano 3Neimenovano 4




  • JANUAR:

Tema: Bodi uporaben

Zmagovalka Mirjam Klemenčič

Naslov dela: Delček po delček za čisto okolje


Mirjam je najuspešnejša ŠKL umetnica, saj je postala zmagovalka kar dveh natečajev. Je dijakinja 2. letnika smer kozmetični tehnik. Pri ustvarjanju je izvirna in inovativna, rada eksperimentira in odkriva neznano. Kot najuspešnejša članica krožka se je udeležila nagradne ekskurzije Italija 2012.


Za januarski natečaj je realizirala domiselno in uporabno idejo. Da ne bodo smeti ležale vse naokoli, zlasti po šolskih hodnikih in učilnicah, je polepšala povsem običajen in v kotu neopazen smetnjak, ki je v hipu postal glavni "frajer" na šoli. Oblekla ga je v raznobarvno sestavljanko, papirnate puzzle iz kolaž papirja. Okrašen koš ima simboličen pomen: delček po delček za čisto okolje.

koš 004koš 010hgg




  • MAREC:

Tema: Mavrica blaga

Zmagovalka: Mirjam Klemenčič

Naslov dela: ŠKL veverička


ŠKL veverička je udobna blazina iz blaga, napolnjena s peno, ki jo lahko tekmovalci in gledalci ŠKL tekem vzamejo s seboj na avtobus, ko se odpravljajo na ŠKL prvenstvo. Mirjam je blazino sešila iz belega blaga, nanjo pa prišila veveričko s ŠKL pokalom. Tudi veverica je izdelana iz blaga in obrobljena s črno konturo.

ŠKL veveričkaIMG 1901


Iskrene čestitke in sproščujoče ter ustvarjalne počitnice!


Zapisala mentorica:
Damjana Papež