Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

24. april 2012

Dan za spremembe

Na šoli  se aktivno ukvarjamo s prostovoljnim delom že  od leta 2004. Trenutno poteka prostovoljno delo v Splošni bolnišnici Novo mesto ter v domovih dolenjske regije (Dom starejših občanov Novo mesto) in Posavja (Dom starejših občanov Trebnje, Krško, Brežice in Impoljca). Prostovoljno delo opravlja več kot 80 dijakov naše šole.

V mesecu aprilu smo se pridružili vseslovenski akciji Dan za spremembe pod letošnjim geslom     »Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti – premagujmo osamljenost«.


V tednu, ki je za nami, smo pripravili kar nekaj dogodkov, s katerimi smo želeli poudariti pomen druženja, medgeneracijskega sodelovanja in ohranjanja vrednot, ki so v današnjem času že pozabljene. Prostovoljci so skupaj z gosti obiskali bolnike in starostnike v zdravstveno-socialnih ustanovah, jim namenili toplo besedo in podarili skromno darilce z lepimi željami.

Dejavnosti:

  1. V torek, 17. aprila 2012, smo obiskali DSO Trebnje, kjer smo imeli stojnico in smo poklepetali s  starostniki po sobah ter jih obdarili z majhno pozornostjo.
  2. V petek, 20. aprila  2012, smo obiskali DSO Impoljca, kjer je potekal Dan za spremembe z naslovom »Na svetu nismo sami – skupaj ohranimo naš planet«.  Druženje v obliki delavnic, iger in izdelovanja plakatov je  potekalo od 10. do 13. ure.
  3. V soboto, 21. aprila 2012, smo v kirurški knjižnici prvič do sedaj izvedli bralno čajanko s profesorico Elizabeto Vardijan na temo »Kako rad imam svoje telo«.  Aktivnost je potekala od 10. ure do 11.30.
  4. V soboto, 21. aprila 2012, smo obiskali starejše v  DSO Krško, kjer smo z igranjem družabnih iger in deljenjem majhnih pozornosti poskušali premagati osamljenost pod geslom »Družimo se – nisem rad sam«.  Druženje je potekalo od 10. do 13. ure.
  5. V sredo, 25. april 2012, bomo imeli v hodniku med oddelkoma za kirurgijo in ginekologijo stojnico, kjer bomo delili različne izdelke in se predvsem pogovarjali z mimoidočimi, štiri prostovoljke pa bodo obiskale vse bolnike na oddelkih, kjer poteka prostovoljno delo,  in jim s prijazno besedo podarile spominek. Aktivnost bo potekala od 10. do 12. ure.

    Fotografije