Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
25. marec 2021

Tim Baumkirher pri predsedniku republike

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v četrtek, 25. marca 2021, ob 13. uri v parku Vile Podrožnik vročil priznanje jabolko navdiha "herojem korone" po izboru bralk in bralcev slovenskih regionalnih spletnih medijev. 

 
Repliko jabolka navdiha junakom človečnosti in upanja je prejelo 17 “herojev korone” v znak hvaležnosti za njihova srčna dejanja v času epidemije. "Heroje korone" so izbrali bralci slovenskih regionalnih spletnih medijev kot tiste posameznike, ki so se z dobrimi deli v boju proti novi koronavirusni bolezni posebej odlikovali in tako pomagali tistim, ki so pomoč potrebovali.
 
Vročitve, ki je na razmeram prilagojen način potekala na prostem, so se udeležili prejemniki in prejemnice priznanja. V njihovem imenu je imel nagovor 19-letni dijak Tim Baumkirher, skupni zmagovalec akcije "Heroji korone".
 
Tim je prejel jabolko navdiha za nesebično pomoč pri oskrbi okuženih starostnikov ter kolegialnost in solidarnost do sodelavcev v domu starejših v Zidanem Mostu.

Za njegovo delo je širša slovenska javnost izvedela po zapisu na šolski spletni strani, v katerem je opisal svoj delovni dan s kovid bolniki v Trubarjevem domu upokojencev. Prepričan je, da je njegov poklic tehnik zdravstvene nege pravi poklic in ponosen je nanj. 

Timu vsi sošolci, dijaki in profesorji Srednje zdravstvene in kemijske šole iskreno čestitamo in smo nanj izredno ponosni.

  Tim1  Tim2