Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
6. november 2023

Sprejem evropskega podprvaka Amadeja Kramarja

V petek, 20. 10. 2023, sta direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan in ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjana Papež sprejela Amadeja Kramarja – evropskega podprvaka med mladimi kemiki – skupaj z mentoricama Melito Miklavčič in Majdo Jožef. 
Amadej se je pripravljal na tekmovanje pod mentorstvom Melite Miklavčič in Majde Jožef. Na srečanju je z Melito Miklavčič, ki ga je spremljala na tekmovanju, predstavil pot od naslova državnega prvaka do naslova evropskega podprvaka. Med sproščenim pogovorom smo se vsi strinjali, da naši dijaki zlahka tekmujejo z dijaki evropskih držav ter da sta teoretično in praktično znanje, ki ju na področju stroke pridobijo med šolanjem, res na visokem nivoju. 
Amadej je prepričan, da šola postavlja odlične temelje znanja in daje podporo dijakom, da še naprej krepijo svoje znanje ter se izpopolnjujejo na svojih močnih področjih. Da so pri tem uspešni, pa dokazujejo tudi doseženi rezultati na evropski ravni.
Melita Miklavčič in Majda Jožef

Sprejem ŠC 3  Sprejem ŠC 1  Sprejem ŠC 2   slika 22