Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. november 2011

Bralni klub v Ljubljani

V petek, 25. novembra 2011, smo se dijaki Bralnega kluba z mentorico Janjo Florjančič odpravili v Ljubljano. Ko smo z vlakom prispeli v prestolnico, smo najprej imeli kratek sestanek, kjer smo se dogovorili za  potek dejavnosti in ogled sejma.


Najprej smo se odpravili proti Državnemu zboru, kjer nas je že čakala naša vodička. Ogledali smo si prostore, v katerih potekajo protokolarna srečanja, ovalno dvorano, kjer potekajo seje državnega zbora, fresko, ki prikazuje zgodovino slovenskega naroda, darila, ki so jih naši politiki prejeli v dar od tujih gostov, nato pa je napočil čas, da se napotimo proti sejmu.


Sejem je seveda že tradicionalno potekal v prostorih Cankarjevega doma, na njem pa so se predstavljale slovenske založbe. V sklopu sejma so potekale razne predstavitve, debatni krožki, govori, vse seveda v povezavi s knjigo. Tako je lahko prav vsak našel nekaj po svojem okusu. Vendar je vsega lepega enkrat konec in tokrat sejem ni bil izjema.


Po kratkem sprehodu čez prestolnico je namreč prišel čas, da se počasi vrnemo domov. Videli pa smo tudi, kako je potekalo postavljanje novoletne smrečice in okraševanje ljubljanskih ulic. Tako smo zaokrožili izjemno lep dan, katerega zlahka ne bomo pozabili.


Nekaj utrinkov si lahko pogledate tudi vi.

Jan Marolt