Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. januar 2011

Ekskurzija v München

Dijaki zaključnih letnikov programov kemijski in farmacevtski tehnik so se 2. in 3. decembra že po tradiciji udeležili strokovne ekskurzije v München. V zgodnjih jutranjih urah nas je pot vodila do Berchtesgadna, kjer smo obiskali rudnik, v katerem so že v mlajši kameni dobi začeli pridobivati sol. Oblekli smo zaščitne obleke in se z rudarskim vozom popeljali globoko pod zemljo. Nato smo se po lesenih toboganih spustili še globlje, do podzemnega slanega jezera. Ko smo zapustili rudnik soli, smo se odpeljali v Salzburg, ki nas je že pričakal v adventni podobi. Ogledali smo si najpomembnejše znamenitosti: Mozartov trg z njegovim spomenikom, njegovo rojstno hišo in stolnico. Po sprehodu mimo bogato obloženih stojnic smo nadaljevali pot proti Münchnu. Po namestitvi v hotelu smo obiskali eno najbolj znanih bavarskih pivnic – Löwenbräu.

Naslednji dan nas je čakal obisk enega največjih tehniških muzejev Deutsches Museum, kjer smo si ogledali čudovite tehniške zbirke in ob določeni uri prisostvovali pri delavnicah. Žal je bila kemijska delavnica v prenovi, tako da smo se morali zadovoljiti z drugimi področji. Proti poldnevu smo si ogledali znamenitosti v središču Münchna: Karlova vrata, Königsplatz, Marijino cerkev … in se okrepčali ob bogato založenih stojnicah.

Nazadnje smo se odpeljali do olimpijskega mesta, kjer so se nekateri dijaki povzpeli na olimpijski stolp, drugi so obiskali na novo prenovljen BMW-muzej, ki je mimogrede požel veliko navdušenja, tretji pa so bili preveč utrujeni in so nas počakali na avtobusu.

Utrujeni, toda s prijetnimi vtisi, smo se na Dolenjsko vrnili v poznih večernih urah.
Valentina Madjar Sitar, prof.

IMG 7015