Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

8. april 2011

16. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol

V petek, 8. aprila 2011, smo se dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole z mentoricami Marinko Cerovšek, Špelo  Šobar in Valentino Madjar Sitar odpravili na 16. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol, ki je tokrat potekalo na Koroškem, v Slovenj Gradcu. Tema letošnjega tekmovanja je bila »protimikrobna rezistenca«.

Dijaki smo tekmovali na treh področjih: na literarnem ter likovnem natečaju in tekmovanju iz strokovnega znanja. Na literarnem področju je srebrno priznanje osvojila Sabina Dejak, dijakinja 3. a ZN. Na strokovnem delu tekmovanja pa je sodelovalo osem dijakinj; tri dijakinje iz programa bolničar-negovalec in pet dijakinj iz programa srednja medicinska sestra/srednji zdravstvenik. Monika Poje in Larisa Domitrović iz 3. a BN sta osvojili bronasti priznanji.

V sklopu celodnevnega programa na Srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec smo si po končanem pisnem delu ogledali še Slovenj Gradec, mesto glasnika miru, in spoznali njegovo zgodovino.
                
Vsem tekmovalkam iskrene čestitke!

IMG 1681