Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Bili so dijaki...

BILI SO DIJAKI SREDNJE GRADBENE IN LESARSKE ŠOLE

Šolski center Novo mesto je praznoval letos 30-letnico delovanja. S ponosom se lahko ozremo v preteklost, saj je prag naše šole prestopilo res veliko dijakov, ki so sedaj mnogi postali uspešni strokovnjaki, podjetniki, umetniki, skratka tisti, ki so nosilci idej in razvoja v našem okolju. Zato smo se ob jubileju odločili, da vzpostavimo stik z našimi bivšimi dijaki, da obudimo spomine na srednješolska leta in se ozremo na njihovo prehojeno pot. Izbor je bil zgolj naključen, saj se zavedamo, da je vsako življenje posebno in dragoceno. Naj bo ta razstava samo začetek, saj smo se zavezali, da bo galerija »BILI SO DIJAKI SREDNJE GRADBENE IN LESARSKE ŠOLE« rasla tudi po dneh praznovanja.

Naši portretiranci so: bivši profesionalni košarkar, prvi kapetan moskovskega kluba CSKA, Matjaž Smodiš; profesor športne vzgoje, maratonec, Primož Kobe; arhitekt, podjetnik, župan Občine Šentrupert, Rupert Gole; magister geotehnologije, avtor člankov v strokovnih revijah, Mario Mazurek; akademski glasbenik, kontrabasist, ravnatelj Glasbene šole Črnomelj, Silvester Mihelčič; svobodna umetnica, slikarka, Nataša Mirtič; fotograf, kreativec, Borut Peterlin; samostojni ustvarjalec na področju kulture – koreograf, plesalec, pedagog, Gregor Luštek; doktor znanosti s področja lesarstva, asistent na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, Matjaž Pavlič; diplomirani inženir rudarstva in geotehnologije, podiplomski študent magistrskega programa managementa, Zdenko Mazurek, in  doktorica znanosti mednarodnih odnosov, diplomatka, nekdanja generalna konzulka Slovenije v New Yorku in svetovalka predsednika Generalne skupščine OZN, Melita Gabrič.

Vsem predstavljenim bivšim dijakom se za sodelovanje prav lepo zahvaljujemo, ob tej priložnosti pa jim tudi čestitamo za vse njihove uspehe in jim želimo obilo sreče tudi v bodoče.
Veselimo se skupaj z njimi. Seveda si kot učitelji naše šole želimo, da bomo tudi v prihodnosti lahko pokazali kak tak biser.
Razstavo smo pripravili spodaj podpisana, Mirko Gorenc in sodelavci SGLŠ.

POVEZAVA NA GALERIJO ...

Zapisala: Lili Žnidaršič, univ. dipl. inž. grad.