Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Promocija šole

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli na Šolskem centru Novo mesto že več let intenzivno potekajo aktivnosti v zvezi s promocijo izobraževalnih programov, poklicev in dejavnosti šole. 

V šolskem letu 2020/2021 nadaljujemo s promocijo naših poklicev s predstavitvami izobraževalnih programov tako na Šolskem centru kot tudi na posameznih osnovnih šolah po celi Dolenjski, Beli krajini in v Posavju.

Predstavitev poklicev zainteresiranim učencem organiziramo in izpeljemo v obliki delavnic, tehniških dni in tržnic poklicev.

Poklice želimo približati tudi staršem učencev, zato naše izobraževalne programe predstavljamo na roditeljskih sestankih, ki jih v okviru poklicne orientacije organizirajo na posamezni osnovni šoli za starše in učence.

Kontaktna oseba za promocijo poklicev na osnovnih šolah in organizacijo ter izpeljavo tehniških dni je Natalija Kunič; tel. št. 07/ 39 32 219 ali po elektronski pošti: #EM#6e607662686c6c6626627f65656e4e7c733c7c7e3a667f#EM#

Več o že izvedenih tehniških dnevih na osnovnih šolah si lahko ogledate v galeriji na naši spletni strani.

Vsako leto za devetošolce organiziramo informativni dan, kjer učenci dobijo podrobnejše informacije v zvezi z izobraževalnimi programi in utripom šole.

Učenci in starši imajo vsako leto priložnost na dnevu odprtih vrat na enem mestu videti vse aktivnosti, dejavnosti in izdelke, ki jih ponujajo vse šole Šolskega centra Novo mesto.
Zaradi zaprtih šol in situacije, ki jo imamo v državi zaradi COVID-19, v tem šolskem letu žal ne moremo izvajati tehniških dni, predstavitev in srednješolskih tržnic v taki obliki, kot smo jih bili vajeni do sedaj. Kljub situaciji se na šoli trudimo, da bi bodočim dijakom predstavili naše delo, programe in poklice ter jim tako pomagali pri izbiri srednje šole, zato izvajamo virtualno predstavitev naših programov in poklicev. Naši profesorji vas bodo na daljavo, preko komunikacijskih kanalov, popeljali skozi predstavitev naše šole.

V kolikor ste zainteresirani za tako obliko predstavitev, nas lahko šole povabite preko komunikacijskih kanalov v izbrani razred (Zoom, MS Teams …). Z veseljem se bomo odzvali povabilu.


Natalija Kunič, univ. dipl. ped.,
koordinatorica promocije poklicev po OŠ