Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Promocija šole

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli na Šolskem centru Novo mesto že več let intenzivno potekajo aktivnosti v zvezi s promocijo izobraževalnih programov, poklicev in dejavnosti šole.

V šolskem letu 2023/2024 nadaljujemo s promocijo naših poklicev s predstavitvami izobraževalnih programov.

Predstavitev poklicev zainteresiranim učencem organiziramo in izpeljemo v obliki delavnic s področja lesarstva in gradbeništva, ki smo jih poimenovali Praktične urice in potekajo na naši šoli. Z veseljem se predstavimo tudi na tržnicah poklicev na osnovnih šolah.

Poklice želimo približati tudi staršem učencev, zato naše izobraževalne programe predstavljamo na roditeljskih sestankih, ki jih v okviru poklicne orientacije organizirajo na posamezni osnovni šoli za starše in učence.

Kontaktna oseba za promocijo poklicev na osnovnih šolah in organizacijo ter izpeljavo tehniških dni je Natalija Kunič; tel. št. 07/ 39 32 219 ali po elektronski pošti: #EM#6e607662686c6c6626627f65656e4e7c733c7c7e3a667f#EM#

Več o že izvedenih Praktičnih uricah si lahko ogledate v galeriji na naši spletni strani.

Vsako leto za devetošolce organiziramo informativni dan, kjer učenci dobijo podrobnejše informacije v zvezi z izobraževalnimi programi in utripom šole.

Učenci in starši imajo vsako leto priložnost na dnevu odprtih vrat na enem mestu videti vse aktivnosti, dejavnosti in izdelke, ki jih ponujajo vse šole Šolskega centra Novo mesto.

Natalija Kunič, univ. dipl. ped.,
koordinatorica promocije poklicev po OŠ