Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Gradbeništvo

Praktični pouk v šoli

Praktični pouk poteka v šolskih delavnicah, ki so opremljene z vsem potrebnim orodjem in stroji. V njih izvajamo prakso za dijake vseh programov s področja gradbeništva.

Gradbeni tehniki v prvem letniku 'v živo' spoznajo gradbeno orodje in materiale. Preizkusijo se v zidanju, izdelavi opažev, polaganju keramičnih ploščic in še marsičem.  

Dijaki SPI programov zidar, tesar, pečar – polagalec keramičnih oblog in izvajalec suhomontažne gradnje pa v šolskih delavnicah preživijo veliko več ur, in sicer

1. letnik: en dan v tednu (6 šolskih ur),
2. letnik: dva dni v tednu (2 x 7 šolskih ur),
3. letnik: dva dni v tednu (2 x 7 šolskih ur).

V času šolanja se seznanijo in izpopolnijo v vseh delovnih procesih s svojega poklicnega področja.
V sklopu praktičnega pouka organiziramo tudi različne delavnice, kjer podjetja predstavijo nove materiale, orodja in tehnologije. Nekaj primerov si lahko ogledate tukaj. (link do spletne strani video in foto utrinki)

Praktično usposabljanje z delom (PUD)

PUD je pomemben del praktičnega izobraževanja, kjer dijaki neposredno spoznajo delo v svojem poklicu. Svoje strokovno znanje poglobijo, pridobijo pa tudi ostale veščine, potrebne za uspešno opravljanje poklica.
Dijaki opravljajo PUD pri delodajalcih, ki si jih lahko izberejo sami v sodelovanju s šolo. V ta namen se med šolo in izbranim delodajalcem sklene učna pogodba.
PUD se izvaja v vseh programih s področja gradbeništva.

V programu gradbeni tehnik dijakinje in dijaki opravljajo PUD v drugem in tretjem letniku. V obeh letnikih traja 2 tedna.

V programih srednjega poklicnega izobraževanja (zidar, tesar, pečar – polagalec keramičnih oblog in izvajalec suhomontažne gradnje) pa dijaki v času izobraževanja na PUD preživijo kar 24 tednov, in sicer
1. letnik: 3 tedne ,
2. letnik: 3 tedne, 
3. letnik: 18 tednov (eno ocenjevalno obdobje).

Razpored PUD za šolsko leto 2023 / 2024:

PUD G

Želiš izvedeti več: