Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Od ideje do izdelka

Združenje pedagogov za tehnično ustvarjalnost Slovenije je od 18. do 20. aprila v Portorožu  organiziralo 10. mednarodni posvet »Od ideje do izdelka«. 
Simpozij je bil namenjen proučitvi in predstavitvi vloge tehnične kulture v obliki projektnega dela s poudarkom na celostnem razvoju otroka na osnovi izvirne poklicne orientacije na poti od vrtca do univerzitetnega tehničnega poklica. Okoli 250 učiteljev in vzgojiteljev razrednega in predmetnega pouka, učiteljev srednjega strokovnega, višjega in visokega šolstva, socialnih in specialnih pedagogov, defektologov, delovnih terapevtov, profesorjev in znanstvenih raziskovalcev iz Slovenije, Latvije, Finske, Makedonije in drugih držav je s svojimi prispevki predstavilo svoje delo in projekte. Med drugim smo predstavili projekta tudi učitelji  Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto Slavko Barborič, Mihael Gorše, Anton Hrastar in Slavko Mirtič. Skupaj z ostalimi šolani na Šolskem centru Novo mesto  smo pripravili tudi razstavo z  bogat asortiman izdelkov, ki so jih izdelali naši dijaki.                  

Besedilo in foto: Slavko Mirtič