Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Oblikovanje novih učnih pristopov

INOVACIJSKI PROJEKT- OBLIKOVANJE NOVIH UČNIH PRISTOPOV TER PODPORA IN MOČ PRI UČENJU

V šolskem letu 2017/2018 nadaljujemo s projektom, ki smo si ga zastavili v preteklem šolskem letu. Naša naloga tudi v tem šolskem letu je izobraževati mlade in jih hkrati tudi vzgajati na področju samopodobe in s tem posledično uporabljati drugačne metode motivacije. Svet okoli nas se spreminja hitreje, kot bi si včasih želeli, zato nas vse silne spremembe ne le begajo in izčrpavajo, pač pa od nas zahtevajo, da se vedno znova izpopolnjujemo o različnih vidikih svojega poklica.

Svet in dijaki so drugačni, kot so včasih bili, niso ne slabši ne boljši, preprosto drugačni so.

Ravno zato moramo določene pristope spremeniti tudi učitelji. Že zaradi svojega poklica, ki ga s srčnostjo opravljamo, ne želimo le pasivno stati in opazovati, v katero smer se svet vrti. S tem, da naredimo nekaj za dijake, da se jim približamo z drugačnimi načini podajanja znanja, ki je njim bližji, bomo pomagali sebi. 

Z različnimi strategijami in metodami si učitelji ne le olajšamo delo, ampak vzpostavimo med dijaki boljšo sodelovalno klimo, izboljša se odnos med dijaki in učitelji in navsezadnje imamo veliko manj disciplinskih težav. 

Biljana Bahat