Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Informacije

Informacije o zaključnem izpitu dobite pri tajnici ŠK ZI po elektronski pošti: #EM#74606c69652b64727a6e6b794c7e6d227e7c3c607d#EM#; v času pouka v šoli pa ob torkih od 8.00 do 8.45 osebno v kabinetu št. 23 (v pritličju šole) ali na telefonski številki 07 393 2 148.

Zaključni izpit opravljajo vsi, ki so uspešno končali zaključni letnik nižjega oziroma srednjega poklicnega izobraževanja oziroma so dosegli predpisano število kreditnih točk in opravili druge s programom določene obveznosti. Šele ko uspešno opravijo zaključni izpit, pridobijo naziv poklicne izobrazbe.

Na zaključnem izpitu kandidati izkazujejo teoretično in praktično znanje, ki so ga pridobili med procesom izobraževanja in s katerim dokažejo, da so usposobljeni za poklic. Po opravljenem zaključnem izpitu se kandidati lahko zaposlijo brez nadaljnjega formalnega izobraževanja ali usposabljanja (pripravništva), lahko pa – če je to možno – nadaljujejo izobraževanje po vertikali.

Več v drugih zavihkih, na uradni spletni strani CPI: http://www.cpi.si/ in RIC: https://www.ric.si/zakljucni_izpiti/splosne_informacije/

Tanja Burgar, prof.
tajnica ŠK ZI