Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Informacije

Informacije o zaključnem izpitu dobite pri tajniku ŠK ZI po elektronski pošti: #EM#6d6076666e2b6e686b6c7c6a7e4d7d6c3d7f7f3d677c#EM#; v času pouka v šoli pa ob ponedeljkih od 8.50 do 9.35 osebno v kabinetu št. MIC 13 ali po telefonu 07 393 2 113.

Zaključni izpit opravljajo vsi, ki so uspešno končali zaključni letnik nižjega oziroma srednjega poklicnega izobraževanja oziroma so dosegli predpisano število kreditnih točk in opravili druge s programom določene obveznosti. Šele ko uspešno opravijo zaključni izpit, pridobijo naziv poklicne izobrazbe.

Na zaključnem izpitu kandidati izkazujejo teoretično in praktično znanje, ki so ga pridobili med procesom izobraževanja in s katerim dokažejo, da so usposobljeni za poklic. Po opravljenem zaključnem izpitu se kandidati lahko zaposlijo brez nadaljnjega formalnega izobraževanja ali usposabljanja (pripravništva), lahko pa – če je to možno – nadaljujejo izobraževanje po vertikali.

Več v drugih zavihkih, na uradni spletni strani CPI: http://www.cpi.si/ in RIC: https://www.ric.si/zakljucni_izpiti/splosne_informacije/

Matej Hočevar,
tajnik ŠK ZI