Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Janus - od zvoka do barve

Projekt JANUS - od zvoka do barve - v iskanju povezave med zvokom in barvo. 

Ime projekta "JANUS" ni izbrano slučajno. JANUS je bog vrat in prehodov v rimski mitologiji.  S tem smo sodelujoči v tem projektu želeli prikazati povezavo med tradicionalnim in sodobnim izražanjem na področju likovne in glasbene umetnosti.


Fotografije osmih slik  so od znanega slovenskega slikarja in glasbenika Lenarta Merlina. 


Likovni opis

Opis za vsako sliko so prispevali dijaki vključeni v predmet Likovno izražanje pod mentorstvom prof. Aleksandre Matjašič.


Zvočni opis

Z uporabo fizike/matematike in s pomočjo različnih aplikacij s področja umetne inteligence se slike se pretvarjajo v algoritemske glasbene kompozicije: iščejo se povezave med zvokom in barvo.


Algoritmične skladbe so generirali dijaki vključeni v izbirni predmet Glasbeno izražanje pod mentorstvom ddr. Lorena Mihelač. Za vsako sliko so generirane algoritemske glasbene kompozicije v skladu s čustvi ( strah, žalost, veselje, jeza). Kratki odlomki (približno 20 sekund) iz teh glasbenih skladb, so na voljo za vsako sliko posebej.