Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Sloveniaskills 2022
Ta brskalnik ne podpira PDF datoteke. Za ogled si datoteko prenesite: Prenesi obvestilo.Od 14. 9. do 18. 9. 2022 se je v okviru sejma MOS v Celju odvijala Olimpijada poklicev Sloveniaskills. Sloveniaskills je tekmovanje v različnih poklicih in služi kot predizbor za Olimpijado poklicev Euroskills. Na predizboru Sloveniaskills so mladi dijaki, študentje in že zaposleni tekmovali v posameznih poklicnih panogah, in sicer v aranžerstvu, mehatroniki, IKT, cvetličarstvu, kamnoseštvu, strežbi, kuharstvu, slikopleskarstvu, frizerstvu ter lesarstvu. Tekmovanje je bilo organizirano s strani Centra za poklicno izobraževanje RS Slovenije. Zmagovalec v posamezni poklicni panogi bo zastopal Republiko Slovenijo na osmem bienalnem Euroskills, ki ga bo v začetku septembra 2023 gostil poljski Gdansk.

Šolski center Novo mesto, Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo, sta v panogi lesarstvo zastopala dva dijaka. Dijak 4. letnika lesarskega tehnika Primož Volčjak je v panogi pohištveni mizar zasedel odlično 2. mesto in je za zmagovalcem iz Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka zaostal za samo nekaj točk. Njegov sošolec Žiga Bremec pa je v panogi stavbni mizar zasedel solidno 4. mesto. V obeh kategorijah je nastopalo pet srednjih lesarskih ter višjih šol. Oba dijaka sta se intenzivno pripravljala na tekmovanje v šolskih delavnicah šolskega centra pod mentorstvom Nejca Zupančiča ter Mihaela Goršeta. Slednji bo tudi mednarodni sodnik na Euroskills tekmovanju v Gdansku v kategoriji stavbni mizar.