Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Euroskills 2014

OLIMPIJADA POKLICEV (EUROSKILLS 2014) Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni in lesarski šoli poteka od 29.do 31. januarja tako imenovana OLIMPIJADA POKLICEV LESARSTVO. Na tekmovanju najboljših mizarjev lesarskih šol Slovenije sodeluje pet šol Srednja lesarska šola Ljubljana, Šolski center Slovenj Gradec in Muta, Srednja lesarska šola Škofja Loka, Višja šola Maribor in gostitel

OLIMPIJADA POKLICEV (EUROSKILLS 2014)


Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni in lesarski šoli poteka od 29.do 31. januarja tako imenovana OLIMPIJADA POKLICEV LESARSTVO. Na tekmovanju najboljših mizarjev lesarskih šol Slovenije sodeluje pet šol Srednja lesarska šola Ljubljana, Šolski center Slovenj Gradec in Muta, Srednja lesarska šola Škofja Loka, Višja šola Maribor in gostitelji Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto.  To tekmovanje je sestavni  del  finalnih kvalifikacij za udeležbo na evropskem tekmovanju EUROSKILLS, ki bo jeseni v Franciji.  

Kot je ob otvoritvi tekmovanja povedala ravnateljica šole mag. Biljana Bahat Vovk je glavni cilj tekmovanja promocija poklicnega in strokovnega izobraževanja na področju lesarstva. Zbrane mentorje in tekmovalce šol pa je pozdravil tudi direktor Štefan David. Za kulturni program je poskrbela skupina Rdeče in črno ter dijaki glasbeniki.

Dolenjski mizarji so na dosedanjih evropskih tekmovanjih nekaj let zapored dosegali vrhunske rezultate ter s tem bistveno pripomogli k prepoznavnosti poklica in  tradicionalne obdelave in predelave lesa. Tekmovalci se bodo pomerili v izdelavi kotne omarice.

Fotogalerija (Slavko Mirtič)Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni in lesarski šoli, od 29.1.2014 do 31.1.2014.
V Novem mestu bodo nastopili najboljši dijaki lesarskih šol iz Slovenije. Najboljša ekipa dijakov se bo udeležila evropskega tekmovanja v poklicih Euroskills 2014 v Franciji, kjer bodo oktobra 2014 tekmovali skupaj z mladimi iz celotne Evrope.

Olimpijada poklicev je sistem tekmovanj v poklicih na državni ravni, uspeh na teh tekmovanjih pa omogoča udeležbo na tekmovanju EuroSkills, na tekmovanju mladih, starih  med 18 in 25 let, v poklicnih spretnostih. Na enem mestu se zberejo le najboljši tekmovalci iz več kot 25 evropskih držav in istočasno tekmujejo v več kot 45 različnih panogah. Ena izmed njih je tudi lesarstvo.

URNIK TEKMOVANJA:
Sreda, 29.1.2014
10.00 – 11.00    Otvoritev tekmovanja (v novem prizidku - učilnica N I 2)
14.00 – 18.00    Tekmovanje

Četrtek, 30.1.2014
  8.00 – 12.00  Tekmovanje
13.00 – 17.00  Tekmovanje

Petek, 31.1.2014
  8.00 – 12.00   Tekmovanje
15.00   Zaključek in razglasitev rezultatov (v novem prizidku učilnica N I 2)

Tekmovanje bo potekalo v mizarskih delavnicah (MIC) in bo vse dni odprto za javnost.
Veselimo se vaše prisotnosti.

sponzorji olimpijade poklicev