Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

AutoCAD 2014


banner autocad2014

Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena in lesarska šola je bila tudi letos organizatorica mednarodnega tekmovanja dijakov in dijakinj gradbenih in geodetskih šol v delu z računalniškim programom AutoCAD,  ki se je  odvijalo v petek, 9. 5. 2014.

Mednarodno tekmovanje AutoCAD Slovenija poteka v sklopu tekmovanja CAD Olympics, katerega pobudnik in  organizator je šola FG Fontana Rovereto.  Finalnega tekmovanja se že šesto leto udeležujeta dve slovenski šoli, in sicer iz  Novega mesta in Celja. Ker je letos finale potekalo na Sardiniji, se ga zaradi oddaljenosti nismo udeležili, zato smo organizirali mednarodno tekmovanje AutoCAD Slovenija 2014 na naši šoli.

V konkurenci 28 tekmovalcev in tekmovalk iz dvanajstih slovenskih, hrvaških in italijanskih gradbenih ter geodetskih šol iz Celja, Novega mesta, Karlovca, Zagreba, Splita, Osijeka, Siska, Čakovca, Bedekovčine, Trsta in Rovereta sta Novomeščana Žiga Bogovič in Tim Lukman osvojila 9. in 10. mesto. Prva tri mesta so zasedli dijaki iz Zagreba, Trsta in Čakovca.

Ker gre za tekmovanje z mednarodno udeležbo, smo nekaj časa namenili tudi promociji dolenjske prestolnice. Po tekmovanju so si tako tekmovalci ogledali Novo mesto, tekmovalni dan pa smo zaključili na Rudolfovem splavu, kjer je potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad.  

Suzana Kumelj Bračič

Fotografije...

O dogodku pa lahko berete tudi na:

- Radio Krka

 - Dolenjski list

- Vaš kanal

- Dobra novica

- Novi medij

DOKUMENTI MEDNARODNEGA TEKMOVANJA
__________________________________________________________________________________________________