Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Priložnost za medsebojno spoznavanje v šolskem letu 2013/2014



PX011536

Življenje je bogato tudi po šestdesetem in tudi družba in naša šola se vse bolj zaveda, kako dragocen je lahko prispevek starejših. Že tretje leto zapored se Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto v okviru medgeneracijskega  sodelovanja z Domom starejših občanov Novo mesto, ki domuje v naši soseščini,  vključuje v različne dejavnosti. 

Dijaka Tilen Hočevar in Leon Razboršek sta skupaj z učiteljem Slavko Mirtičem in delovno terapevtko Petro Mihalič Medle  v sredo, 20. novembra, na delavnici z lesom pomagala varovancem doma pri izdelavi lesenih pladnjev in ptičjih krmilnic. V veliko pomoč in dobro voljo so bile tudi prostovoljke, usposobljene za delo s starejšimi - družabnice Mojca, Vilma, Janja in Tonka, ki so popestrile prijetno dopoldne. Ob prijetnem druženju so nastali lepi izdelki, pridne roke varovank so brusile, vrtale in lepile les, hkrati pa smo udeleženci spoznavali svet starejših generacij. Naslednji dogodek v okviru sodelovanja bo kulturna prireditev ob Miklavžu, kjer bodo varovanke svoja dela,  obogatena  s servietno tehniko, tudi razstavile. S tovrstnimi delavnicami dijaki skupaj z  mentorji pridobijo posebno izkušnjo druženja in dela s starejšimi in tudi  priložnost za medsebojno spoznavanje in lažje razumevanje v življenju. 
Mentor: Slavko Mirtič