Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Medgeneracijska kulturna prireditev
PX013648

Za lepo kulturno  prireditev so v petek, 7. februarja za stanovalce Doma starejših občanov Novo mesto poskrbeli dijaki Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto in mešani pevski zbor stanovalcev »Prijatelji«.

Zbor stanovalcev je zapel Prešernovo Zdravljico in Na trgu, Tjaša Žibert in Tomaž Zupančič pa sta z voditeljsko spretnostjo povezovala program in recitirala pesnikove znane pesmi. Za pravo vzdušje, veselo razpoloženje, ki se je stopilo v prešerno petje pa so poskrbeli mladi harmonikaši in dva kitarista, ki so družno dokazali,  da niso samo dobri lesarji ampak tudi dobri glasbeniki. Z nasmehom na ustih, preprostostjo in sproščenostjo so zaigrali najlepše melodije, ki so povezovale tri generacije. Družno so s stanovalci tudi zapeli, zadoneli so posamezni vriski in zaplesali, potočili kakšno solzo sreče in veselja, ki so jo prevevali spomini na mlada leta.  Zbrane je pozdravila tudi direktorica doma mag. Milena Dular in pohvalila dijake in vse nastopajoče , ki so polepšali dan stanovalcem. 
[Fotografije]
Mentor: Slavko Mirtič