• Projekti

Izdelava maket slovenskih čebelnjakov – natečaj

cebelnjak1

Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola sodeluje na natečaju "Izdelava maket slovenskih čebelnjakov", ki ga prireja Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s podjetjem Belinka Belles, d.o.o. Natečaj je namenjen dijakom srednjih lesarskih šol, ki bi radi podrobneje spoznati čebelarstvo in čebelnjake ter želijo te edinstvene objekte narediti v obliki maket.

Dijaka vajenca Domen Lovše in Tim Berce, ki obiskujeta 1. letnik programa mizar, ter mentor Franci Lovrin bodo v šolskih letih 2019/2020 in 2020/2021 izdelovali maketo čebelnjaka, značilnega za regijo, v kateri je naša šola, v merilu 1:20 z naravnimi materiali in skladno z izdelanimi detajli.

Čebelnjak namreč velja za slovensko posebnost, kot tak pa je primeren predmet za stalne in potujoče razstave, kjer se predstavlja Slovenija, naše čebelarstvo in naše znanje.

Strokovna komisija, v kateri med drugimi sodelujeta poznavalec čebelnjakov, čebelar in fotograf Franc Šivic ter poznavalec arhitekture in lastnosti čebelnjaka, arhitekt in profesor Borut Juvanec, bo prejete makete ocenila in izbrala najboljše, ki bodo prejeli denarno nagrado.

cebelnjak2

Franci Lovrin,
mentor