Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

EURO praksa - šolsko leto 2013/2014

Poročilo z europrakse – Malta (David Macedoni in Edin Šumar, G2A)

Na začetku šolskega leta sem od profesorja  izvedel za projekt Leonardo da Vinci, ki nam omogoča opravljanje prakse v tujini. Projekt se mi je zdej zelo poučen in koristen za preizkušnjo samega sebe, saj se vbistvu preizkusiš kako si samostojen, kakšno znanje poseduješ, al se znajdeš v različnih položajih itd. Na prvi pogled je izgledalo enostavno toda potrebno je kar nekaj priprav ter razgovorov. Imeti moraš dober uspeh, biti vzoren in napisati je potrebno svoj življenjepis ter druge stvari, in sicer v slovenskem in angleškem jeziku.
Tako sem 2.12.2013 skupaj z drugimi sodelujočimi odletel na Malto. Bil sem malo nemiren saj se je vse zgodilo zelo hitro in to je bil moj prvi let. Leteli smo v relaciji Trst-Rim, Rim-Malta. Ko smo prispeli, nas je pričakal taksist, ki nas je odpeljal do apartmajev. Nastanili smo se in raziskali mesto. Nslednji dan smo imeli na agenciji, ki nam je priskrbela stanovanje ter delo imeli sestanek, na katerem so nam povedali več o malti, njenih turističnih točkah, hišna pravila ter druge koristne informacije.
Prakso sem opravljal v ARCstudiu (Architecture & Restoration Consulants), arhihekturnem podjetju. Zelo lepo so me sprejeli medse, pri njih je opravljal prakso tudi moj sošolec. Zelo lepo smo se ujeli in takoj sva dobila delo. Delala sva med tednom od 9:30 do 17:00. Bili so zelo razumljivi, komunikacija nam ni delala problemov, če kaj nisem znal so me naučili, skratka, bili so zelo prijazni. Med vikendi pa smo imeli čas za oglede znamenitosti, mest, nakupov, doživetij.
23.12.2013 smo se po 3-tedenskem doživetju odpravili domov. Zame je bila to življenjska izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil. Naučil sem se veliko novih in koristnih stvari, spoznal nove ljudi in si mogoče ustvaril lažjo pot do delavnega mesta v prihodnje. Vesel sem da so mi omogočili to izkušnjo in z veseljem bi se udeležil še enkrat a to žal ni mogoče. Iskreno se zahvaljujem profesorjem za pomoč in koordinatorici gospe Alexii Rossi.

David Macedoni


Urinki z Europrakse na Malti (Anja Pacek, G2A)


Utrinki z Europrakse na Matli (Nika Bojanc, G4A):


Razpis4-ok.pdf

Prijavnica_LDV_Europraksa_12_25.doc