Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
18. april 2019

Vozimo pametno


DSC01776

V sredo, 17. aprila so na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli potekale preventivne delavnice o prometni varnosti. Organizator delavnic je bila Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Prometne delavnice so temeljile na delovnih izkušnjah policista in gasilca, ki se vsakodnevno srečujeta z reševanjem prometnih nesreč na terenu ter ozaveščanju dijakov o pomembnosti uporabe varnostnega pasu v avtomobilu, neuživanja alkohola, ko sedejo za volan in nevarnosti uporabe mobitela med vožnjo. Spoznali so navdihujočo osebno zgodbo Žige, ki je doživel prometno nesrečo in je posledice neodgovornega ravnanja v cestnem prometu izkusil na lastni koži.

Na koncu so imeli dijaki možnost preizkusiti posebna očala, ki so simulirala občutek vinjenosti in kakšne reakcije imamo lahko ob tem ljudje.

S takimi preventivnimi dejavnostmi želimo med dijaki spodbujati varno in odgovorno vožnjo kot pomembno življenjsko vrednoto, s pomembnim sporočilom: »NE SPLAČA SE!«