Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
28. januar 2016

TRADICIONALNO NAJBOLJŠI

Novomeški lesarji zadnja leta na državnih tekmovanjih dosegajo odlične rezultate. »To je plod dolgoletnega dela in izobraževanja, ki je pomemben tudi za gospodarstvo v regiji,« je v četrtek, 21. Januarja, ob sprejemu tekmovalcev  državnega tekmovanja SLOSKILLS - Nejca Zupančiča, Gregorja Verderberja,  Tilna Hočevarja, Blaža  Luzarja  ter mentorjev Slavka Barboriča  in Mihe Goršeta ob uspehu in odlični uvrstitvi dejal direktor ŠC Novo mesto Štefan David.   Nejc Zupančič  bo zastopal   Šolski  center Novo mesto in slovenske barve v reprezentanci, ki bo decembra letos  sodelovala na Euroskills tekmovanju  na Švedskem.

Tekmovanja lesarskih šol v znanju in spretnostih imajo že dolgo tradicijo, saj poleg tekmovalnega duha in dokazovanja predstavljajo tudi nabiranje in izmenjavo novih izkušenj. Dijaki lesarskih šol sodelujejo tudi na vsakoletnih tekmovanjih Lesariada ter Olimpijada poklicev.   V Šolskem centru  Škofja Loka je od 13.  do 15. januarja potekala Olimpijada poklicev iz lesarstva. Tekmovanje je bilo razdeljeno v dve kategoriji, in sicer pohištveni mizar ter stavbni mizar. Na tekmovanju je sodelovalo pet šol. Tekmovanje temelji na poklicnih spretnostih mladih od 18. do 25. leta starosti. Ekipa Šolskega centra Novo mesto je bila na tekmovanju zastopana z dvema ekipama. Srednješolsko ekipo lesarjev sta zastopala Gregor Verderber in Tilen Hočevar, višješolsko ekipo pa Nejc Zupančič ter Blaž Luzar. Slednja tekmovalca sta bila dijaka Šolskega centra. Mentorja obeh ekip sta bila Slavko Barborič in Mihael Gorše, ki sta bila hkrati tudi v vlogi sodnikov na tekmovanju.

V kategoriji stavbnega mizarja  je zmagal  Nejc Zupančič iz Stavče vasi pri Dvoru, ki bo skupaj z zmagovalcem kategorije pohištvenega mizarja Klemnom Buhom iz Šolskega centra Škofja loka decembra letos zastopal Slovenijo na Euroskills tekmovanju na Švedskem. » Ob tem uspehu je potrebno poudariti, da bo udeležba novomeških lesarjev iz ŠC Novo mesto na Euroskillsih že četrta zapored, kar doslej ni uspelo še nobeni lesarski šoli v Sloveniji,« je ob uspehu novomeških mizarjev dejal mentor Mihael Gorše.  Na tekmovanju sta se odlično odrezala in osvojila drugo mesto tudi srednješolca Gregor Verderber - stavbni mizar in Tilen Hočevar - pohištveni mizar, Blaž Luzar pa je osvojil peto mesto. 

S. Mirtič

 Foto galerija: Slavko Mirtič, arhiv šole