Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. november 2014

Tehnični dnevi osnovnih šol

V letošnjem šolskem letu smo izvedli kar nekaj tehničnih dni. Nekaj poročil:

OŠ Vavta vas:

V sredo, 24. oktobra so nas obiskali osnovnošolci iz 8. razredov iz OŠ Vavta vas. Po uvodnem pozdravu, jim je predstavila našo šolo ter gradbene in lesarske poklice profesorica strokovnih gradbenih predmetov Nevenka Cesar. 

Z osmošolci smo izvedli tri delavnice.

V gradbeni delavnici so osmošolci izdelali keramične mozaike. V lesarski delavnici so se osnovnošolci srečali z mizarskim orodjem in že pripravljenimi sestavnimi deli za ptičjo krmilnico ali pručko. Izdelki so bili narejeni zelo natančno in estetsko. V pomoč pri delu sta bila učitelja prakse  strokovnih lesarskih  predmetov Slavko Barborič in Anton Hrastar.

V računalniški učilnici so učenci  poskušali arhitekturno oblikovati prostor z računalniškimi programi. Za uporabnika so ta orodja zelo prijazna, tako da lahko dokaj hitro izrazijo lastne ideje, kako opremiti bivalne prostore. V pomoč pri oblikovanju je bila profesorica  strokovnih predmetov Nevenka Cesar.

Tehnični dan je potekal v zelo ustvarjalnem in sproščenem  vzdušju.

OŠ Bršljin:

Skoraj en teden je že minil od srednješolske tržnice na OŠ Bršljin. Tako vam kot tudi vašim profesorjem in dijakom se še enkrat zahvaljujem za udeležbo na naši tržnici. Nekateri ste mi v gneči žal pobegnili prej, preden sem vam uspela razdeliti simbolična darilca in zahvalo s strani šole. Hvala tudi za vsa vaša promocijska darilca.

Profesorji in dijaki so (ste) bili prijetni sogovorniki, našim učencem in staršem so postregli z veliko uporabnimi informacijami in tako starši kot učenci so bili s tržnico zadovoljni. Upam, da ste bili z organizacijo in potekom tržnice zadovoljni tudi vi oziroma vaši sodelavci, dijaki, verjamem pa, da bi se dalo še marsikaj izboljšati, tako da vas pozivam k podaji predlogov in pripomb, da bo lahko naša tržnica naslednje leto še boljša.

Hvala vsem še enkrat. Veselim se vaših odzivov.

Katarina Šepetavc,

pedagoginja OŠ Bršljin