Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
12. december 2014

TD OŠ Šentjernej

V osnovni šoli Šentjernej smo učitelji Zdenka Zorko, Radomir Bajić in Darko Brišar z dijaki Nastjo Saje (LG1a), Edinom Šumarjem, Anžetom Videtičem in Davidom Macedonijem (G3a) ter Samom Požunom in Sebastjanom Jakše iz (LG3c) Srednje gradbene in lesarske šole, ki deluje v okviru Šolskega centra iz Novega mesta, izvedli tehnični dan.

Učenci sedmih razredov so se zbrali v kinodvorani šole, kjer so si ogledali kratko filmsko predstavitev Šolskega centra Novo mesto in predstavitev programov ter dejavnosti SGLŠ.

Dan so nadaljevali s tehniškim dnevom, kjer so v štirih skupinah, v treh delavnicah pod vodstvom učiteljev in ob pomoči dijakov SGLŠ sestavljali lične ptičje krmilnice, lesene pručke in podstavke z mozaično tehniko ter s pomočjo računalniškega programa oblikovali in opremljali dnevne sobe oz. svoje sobe. Učenci so bili za delo motivirani, navdušeni, delo jim je šlo dobro od rok, nekatere izdelke pa so lahko vzeli s seboj domov.

Odločitev za poklic in s tem izbira srednje šole predstavlja za vsakega mladostnika življenjsko pomembno odločitev. Vsi, ki smo izvedli tehniški dan na OŠ Šentjernej, upamo, da jim bo naša predstavitev in tehniški dan v pomoč pri pravi odločitvi.

zapisala Zdenka Zorko, univ. dipl. inž.

 

Še primer končnega izdelka računalniške delavnice. Izdelala Nastja Saje.               

Fotografije