Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
4. marec 2014

Strokovna ekskurzija v tovarni Podgorje in mizarstvu Cvelbar

Na Srednji gradbeni in lesarski šoli Novo mesto si v segmentu sodelovanja pri poklicnem usposabljanju mladih prizadevamo, da bi bistveno okrepili povezavo  med šolo in gospodarstvom.
Učitelji praktičnih in strokovno teoretičnih predmetov na šoli smo si v soboto, 22. februarja z zanimanjem ogledali proizvodnjo v tovarni Podgorje Šentjernej ter prisluhnili strokovnjakom v podjetju, ki je  specializirano za izdelavo lesenih izdelkov specialnih izvedb in namenov uporabe za počitniške mobilne hiške, avtodome, prikolice in  yachting opremo. Ogledali smo si tudi vrhunsko CNC tehnologijo, ki  ponuja možnosti izdelave izdelkov najrazličnejših oblik in  se seznanili  z različnimi konstrukcijskimi programi,  s  tehnologijo in tehnološkimi  postopki, ki ne ogrožajo zdravja in obremenjujejo okolja.V podjetju stalno izboljšujejo tudi delovne pogoje in skrbijo za zdravje in varnost zaposlenih, posebno skrb pa namenjajo tudi izobraževanju zaposlenih in  razvoju osebnostnih potencialov, ki so pomembni za kakovost dela ter uspešen razvoj podjetja, poklicne kariere zaposlenih kot tudi bodočega kadra v podjetju.
Učitelji smo si v nadaljevanju ekskurzije ogledali tudi sodobno proizvodnjo mizarskega podjetja Cvelbar v Šentjerneju. Hitro spreminjanje tržnega gospodarstva, pojava novih materialov  in tehnologij zahteva  od nas učiteljev  hitre odzive, kar je mogoče najučinkoviteje doseči  s partnerskim sodelovanjem podjetij  pri pripravi odprtega kurikuluma v obliki strokovnih modulov, ki omogočajo širše in poglobljeno strokovno usposobljenost dijakov, pa tudi pridobitvi dodatnih poklicnih kvalifikacij.

Fotografije ....
Slavko Mirtič