Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
19. maj 2014

Strokovna ekskurzija profesorjev

V petek, 16. 5. 2014, smo se profesorji Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto odpravili na dvodnevno strokovno ekskurzijo v Slavonijo, na katero smo povabili tudi nekdanje in upokojene profesorje.

Ob 5. uri zjutraj smo se odpravili proti Slavoniji. Naša prva postojanka je bilo mesto Đakovo, kjer smo si ogledali katedralo in Državno kobilarno lipicancev Đakovo, ki je pred kratkim praznovala 500 let svoje ustanovitve. V drugem delu dneva smo si ogledali park Kopački rit – zaščiteno področje, ki je nastalo ob reki Donavi in Dravi. V lepotah parka smo uživali med vožnjo z ladjo. Prvi dan smo zaključili z odlično večerjo v restavraciji Josić nekaj kilometrov stran od hotela.

Drugi dan našega potovanja smo obiskali Osijek, kjer smo si ogledali leta 1877 zgrajen Muzej Slavonije Osijek. V njem imajo razstavljenih 400.000 predmetov, ki so razporejeni v 9 oddelkov, in sicer: arheološki, numizmatični, zgodovinski, etnografski, oddelek za dekorativne umetnosti, prirodoslovni, tehnični, oddelek muzealnega tiskopisa in oddelek za heroteko. Po ogledu muzeja smo si ogledali še mesto Osijek. Ker nam je malo zagodlo vreme, smo izpustili  sprehod na Vidikovac. Naše potovanje smo tako zaključili z degustacijo vina kleti cisterijanskega samostana - Kutjevački podrum, d.d.

Fotografije...

Iz medijev:
- Radio Krka
- Lokalno