Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
17. september 2012

Strokovna ekskurzija G4A

Dijaki iz G4a – gradbeni tehnik in tehnice so bili v ponedeljek, 17. 9. 2012 na strokovni ekskurziji

Dijaki so si s spremljevalkama na gradbišču podjetja CGP ogledali viadukt »Trebnje« s kontinuirano konstrukcijo preko sedmih polj, s podpiranjem z globokimi temelji, odvodnjavanje, dilatacije, instalacije, hidroizolacijo, zaščitne ograje, … in krožišče.

V Krškem nas je sprejel naš bivši dijak Sebastijan Jakša iz podjetja Granitika in nas kot amaterski navdušenec astronomije popeljal v virtualni svet vesolja. V kupoli s 540 stopinjsko projekcijo smo poslušali predavanje in si ogledali osupljiv film 8 čudežev v Rimski cesti.
Strokovno ekskurzijo smo zaključili v asfaltni bazi CGP na Drnovem, kjer smo si ogledali drobljenje in sejanje agregatov za izdelavo betonov in asfaltov, računalniško vodeno proizvodnjo asfaltov v nadzorni sobi ter laboratorij za analizo kvalitete asfaltov.
Ekskurzija je bila zanimiva, vreme lepo, dijaki pohvaljeni.
Vsem izvajalcem, ki so nam omogočili oglede se najlepše zahvaljujemo. Veliko novega smo se naučili in uživali pri pouku, ki ni potekal v šolskih klopeh.

Fotogalerija ...
Zapisala: Lili Žnidaršič, organizatorka strokovne ekskurzije