Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
28. januar 2014

Strokovna ekskurzija dijakov zaključnih letnikov

Z dijaki zaključnih letnikov iz razredov G4a, G3b, L4a in L2b smo v petek, 24. januarja 2014, obiskali Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo in oddelek za lesarstvo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.
Gradbeni tehniki so poslušali predstavitev študijskih programov na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, kjer so poleg tristopenjskega bolonjskega študija predstavili tudi vpisne pogoje in njihove laboratorije. Dobro predznanje matematike in fizike, osebni interes ter trdo delo so tisto, kar zagotavljajo uspešen študij gradbeništva.
Gradbeni tehniki in pečarji – polagalci keramičnih oblog so pot nadaljevali do podjetja Jub, kjer so si ogledali klima komore, demo hišo, delavnice, testni poligon in proizvodnjo stiroporja ter prisluhnili strokovnemu predavanju o energetski sanaciji stavb.

Lesarski tehniki so dopoldne preživeli na Biotehniški fakulteti, na oddelku za lesarstvo, kjer so si lahko poleg predstavitve programov ogledali še 7 laboratorijev, in sicer laboratorij za lesna tvoriva, mehansko-obdelovalne tehnologije, obdelavo površin, za sušenje lesa idr.
V Mestnem muzeju Ljubljana so si ogledali razstavo KOLO, kjer je razstavljeno najstarejše leseno kolo z osjo na svetu, staro 5200 let. Odkrito je bilo v Sloveniji na Ljubljanskem barju.

Strokovno ekskurzijo smo vsi skupaj zaključili na Gospodarskem razstavišču, kjer je potekal sejem izobraževanja in poklicev Informativa '14, na katerem so se predstavile vse slovenske univerze, nekatere višje, visoke šole in fakultete ter nekatere srednje šole. 

Dijaki so zagotovo lahko dobili veliko informacij o študiju, ki bodo marsikomu pripomogle k lažji odločitvi na poklicni in karierni poti.

Fotografije ...

   
Zapisala:
Mirjam Žnidarčič, svetovalna delavka