Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
27. januar 2012

Strokovna ekskurzija dijakov zaključnih letnikov

Z dijaki zaključnih letnikov iz razredov G4a, G4b, L4a in L2b smo v petek, 20. januarja 2012, obiskali Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo in oddelek za lesarstvo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani

Gradbeni tehniki so poslušali predstavitev študijskih programov na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, kjer so poleg tristopenjskega bolonjskega študija predstavili tudi vpisne pogoje. Dobro znanje matematike in fizike ter trdim delom so tisto, kar zagotavljajo uspešen študij gradbeništva.

Ogledali smo si še laboratorij katedre za mehaniko tal in laboratorij za preizkušanje metalov in konstrukcij. Na Hajdrihovi ulici, kjer deluje njihova dislocirana enota in kjer se izvaja študij programa vodarstvo in komunalno inženirstvo, smo imeli priložnost videti tudi poligon in laboratorij Inštituta za hidravlične raziskave.

 

Lesarski tehniki so dopoldne preživeli na oddelku za lesarstvo, kjer so si lahko poleg predstavitve programov ogledali še 9 laboratorijev, in sicer laboratorij za lesna tvoriva, mehansko obdelovalne tehnologije, obdelavo površin, za sušenje lesa idr.

Strokovno ekskurzijo smo skupaj nadaljevali in zaključili na Gospodarskem razstavišču, kjer je potekala Informativa 12, to je vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, kjer so se predstavile vse slovenske univerze ter druge zasebne šole.

Dijaki so zagotovo lahko dobili veliko informacij o študiju in verjamem, da je petkov dogodek marsikomu pomagal pri nadaljnji odločitvi na poklicni in karierni poti.

 

Mirjam Žnidarčič, svetovalna delavka

Fotografije ...