Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
22. februar 2018

Smučarski tečaj PV2A in PV2B

V ponedeljek, 19.2. 2018, smo se ob 7. uri odpravili iz Novega mesta proti smučišču Trije kralji. Po kar dolgi vožnji smo prispeli v hotel Jakec, kjer smo se namestili v svoje sobe. Ob 12.30 smo imeli kosilo. Ko smo napolnili svoje trebuščke, smo se oblekli v smučarsko opremo in se zbrali ob vznožju smučišča. Tam nas je pričakal nadzornik smučišča, ki nam je na kratko predstavil pravila na smučišču. Nato so profesorji, vaditelji preverili naše smučarske veščine in nas razdelili po skupinah.
Naša skupina se je z vlečnico odpravila proti vrhu smučišča, kjer smo se najprej razgibavali, potem pa smo nadaljevali z osnovami smučanja. Po uvodnih urah smučarskega tečaja, smo se v smučarski opremi posladkali s popoldansko malico in se takoj po njej odpravili na pohod. Sprehajali smo se po idilični, zasneženi pokrajini in naredili nekaj zanimivih fotografij in posnetkov.
Po večerji smo si ogledali kratek film o smučanju.
Po deseti uri smo po sobah ugasnili luči in utrujeni od napornega dne zadremali v zimski san.

Klara Uduč in Patricija Kranjc PV2A

Torek, 20.2.2018
Ob 7. uri smo se zbudili in odšli na zajtrk . Do devetih smo se uredili in pripravili na nove smučarske podvige. Nekateri so šli smučat na progo Črno jezero, drugi pa smo šli na bolj strmo progo poimenovano Veliki vrh. Ob pol enih smo zaključili z dopoldansko turo, si privoščili kosilo in malo počitka.
Okoli druge ure smo se spet odpravili na naše smuči in odšvigali na Veliki vrh,kjer smo se lahko prosto smučali. Čas je kar hitro minil in že smo bili v jedilnici,kjer smo obložili svoje trebuščke s slastno malico. Kmalu za tem pa nam je profesor Kristijan predaval in prikazal pripravo smuči za na progo.
Po večerji so nam profesorji povedali, da bomo imeli naslednji večer predstavitveni večer, kjer se bomo predstavili po sobah. Sledil je družabni večer na katerem smo pripravili naše točke, zatem pa odšli spat.

Klara Uduč in Patricija Kranjc PV2A

tčš1