Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
31. marec 2011

Sejem gradbeništva MEGRA Gornja Radgona

Sejem gradbeništva v Gornji Radgoni MEGRA 2011 poteka v času od 29. marca do 2. aprila 2011. Kot vsa pretekla leta, se  tudi to letos  sejma  udeležuje ŠC Novo mesto, Srednja gradbena in lesarska šola. Predstavili bomo učni program gradbene šole, dejavnosti in sodelovanje z gospodarstvom in obrtjo.

V ponedeljek 28. marca smo postavili razstavni prostor in ga opremili z plakati ter ter izdelkom, katerega so nam z materijalom sponzorirali,kot odraz dobrega sodelovanja podjetja KIP slovenski dimnik, KM Beta in Gorec betonski izdelki.

V sredo 30. marca smo bili zopet v Gornji Radgoni. Z skupino štirih dijakov srednje poklicnega izobraževanja, smo v času odprtja sejma izvajali dela na skupni nalogi. Predstavili smo izvedbo toplotne izolacije zunanje stene lesene hiše. Vsak dan sejma je na izvedbi del na skupni nalogi, prisotna ena od petih gradbenih šol v Sloveniji.

V petek 1. aprila se bo  pred upravno stavbo sejma odvijalo tekmovanje dijakov iz veščin zidanja. Tekmovanja se bomo udeležili z ekipo treh dijakov drugega letnika srednje poklicnega izobraževanja. Naša šola je bila zadolžena za pripravo tekmovalne naloge, kakor tudi poiskati sponzorja, ki bo prispeval materijal za izvedbo tekmovanja.Zidake in suho malto v vrečah za pet tekmovalnih nalog bo prispevalo podjetje KM Beta.

V soboto 2. aprila popoldan ob 17 uri, ko bo sejem zaprl svoja vrata, bomo naš razstavni prostor pospravili in materijal katerega so zgoraj omenjena podjetja prispevala odpeljali v Novo mesto, ter ga  v šolski delavnici  uporabili pri praktičnem pouku.

Tekst: Radomir Bajić
Foto: Franci Struna
megra3

megra6