Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
5. oktober 2020

Resslova gozdna učna pot

20200930 084009

Dijaki prvega ter drugega letnika lesarske šole L1D in L2E, so si v sredo 30. 9. 2020 ogledali Resslovo gozdno učno pot. Pot poteka krožno skozi Krakovski gozd, z začetkom pri gostilni Žolnir. Po učni poti je dijake vodil revirni gozdar ter jim predstavil gozdne sestoje na tistem območju. Pokazal jim je več različnih drevesnih vrst, med katerimi z veliko večino vodijo hrast, gaber in jelša. Razlog je, da je področje močvirno in zato idealni življenjski prostor omenjeni drevesnih vrst. Revirni gozdar jim je predstavil tudi težave s katerimi se drevesa soočajo v gozdnih sestojih. Dijaki so obiskali tudi sekundarni pragozd, kjer so se naučili kaj to sploh je in kako se tak gozd obnavlja.

Dijaki so po poti fotografirali lubje in liste različnih drevesnih vrst, kar jim bo služilo za nadaljnje učenje o različnih drevesnih vrstah.

Po ogledu učne poti smo obiskali tudi Forma vivo ob Kostanjeviškem gradu. Tam so dijaki spoznali kaj les vse skriva in kaj lahko umetnik iz njega naredi. Spoznali so tudi, da je Krakovski hrast zelo obstojen, saj so opazili skulpture starejše od 50 let, ki še vedno kljubujejo zobu časa.

Dijakom je bila strokovna ekskurzija všeč in so jo ocenili kot odlično, še posebej so izpostavili profesionalni odnos vodnika po poti. Najbolj pa jim je bil všeč drugi najdebelejši hrast v Sloveniji.