Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
15. junij 2018

Razstava izdelkov dijakov zaključnih letnikov gradbeništva in lesarstva 2018


1 maketa

Dijaki GL4A, bodoči graditelji, so izdelali delni načrt za enodružinsko stanovanjsko hišo po lastni ideji z različnimi računalniškimi programi. Za vizualizacijo načrtovane stavbe so izdelali tudi plakat, kjer je vidna tudi notranjost stavbe z opremo prostorov. Po fazi izdelave načrtov so dijaki naredili tudi maketo stavbe in prikazali postavitev na parcelo. Maketo stavbe so izdelali s pomočjo 3D printerja. Prikazani izdelki so odlični, saj so dijaki vanje vložili veliko znanja, spretnosti in truda. Pohvala velja tudi mentorju g. Mirku Gorencu, ki jih je pri realizaciji zelo spodbujal in jim nudil strokovno pomoč.

Zapisala: Lili Žnidaršič, univ. dipl. inž. grad.


lesmat2018011

Na področju lesarstva sta zaključni izpiti in matura vedno dogodka, ki sta polna adrenalina in pričakovanja. Dijaki in dijakinje se pripravljajo celo obdobje šolanja, najbolj intenzivno v zaključnih letnikih. V te napore vlijemo vso pridobljeno znanje, kreativnost in željo po samopotrditvi. Tudi to leto je prineslo veliko čudovitih idej, realiziranih skozi izdelke iz lesa in tvoriv, spretnosti in mojstrovin s sinergijo oblikovanja, tehnike in tehnologije obdelave ter prve samostojne strokovne izzive. Učitelji postanejo mentorji, dijaki, sodelavci ter v tem skupnem naporu ustvarijo zaključne izdelke, na katere smo vsi skupaj ponosni. Vsem dijakom in mentorjem zaključnih letnikov in maturantom 2017/2018 čestitke in pohvala.

Zapisal: Goran Delajković , univ. dipl. inž. les.



Organizator razstave:
Goran Delajković , univ. dipl. inž. les
Mirko Gorenc , inž. grad.
Junij 2018.