Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
8. november 2018

Projektni dan - Mizarstvo Kos


Mizarstvo Kos G1A,L1A, 7 11 (1)

Za projektni dan v Mizarstvu Kos smo se odločili zato, ker »čutijo skrivnosti lesa, cenijo svoje naročnike in spoštujejo naše skupno okolje«. Zato so lahko inspiracija za vse. Vsi njihovi izdelki so leseni, zato pri njihovem načrtovanju in izvedbi sodelujejo arhitekti kot oblikovalci notranje opreme, načrtovalci zunanjih ureditev, tesarji, mizarji in še mnogi drugi strokovnjaki.
Na strokovni ekskurziji so dijaki slišali predavanje o tem, kako postati samostojni podjetnik. Ogledali so si razstave drevesnih vrst, lesene piščali, makete lesenih stolpov; fotografske razstave zunanjih ureditev, itd. Po ogledu lesarske delavnice so dijaki lahko iz lesenih ostankov konstruirali izdelek po lastni ideji.
Na obisku v tem uspešnem družinskem podjetju so dijaki, upamo, spoznali, da ima les ima izjemen potencial v času, ko je zelo pomembno uporabljati naravne, obnovljive materiale, ki so zdravi, lepi, ekološki in omogočajo trajnostni razvoj.
Mizarstvu Kos se še enkrat zahvaljujemo za njihovo navdihujoče delo, inovativne pristope in pripravljenost sodelovati z mladimi.

[FOTOGALERIJA]
Zapisala: Lili Žnidaršič, organizatorka dejavnosti