Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
20. junij 2014

Povezovanje teorije s prakso

V torek, 17. 6. 2014, smo se dijaki 3. letnika gradbenih tehnikov pod mentorstvom profesorice Zdenke Zorko odpravili na Območno geodetsko upravo Novo mesto. Geodetsko upravo smo obiskali z namenom, da dijaki izvemo, s čim se zaposleni na upravi ukvarjajo.
Ob prihodu smo se odpravili proti konferenčni sobi, kjer nam je gospod Primož Mavsar, univ. dipl. inž. geodezije, pripravil predstavitev. Na začetku predavanja smo spoznali vse naloge oziroma veje geodezije. Na kratko je bila predstavljena sestava Geodetske uprave Republike Slovenije. Izvedeli smo tudi, kdo vse je zaposlen na geodetski upravi in kaj vse zajema delovno področje celotne Geodetske uprave Republike Slovenije.
Poleg predavanja in zapiskov na programu PowerPoint smo imeli priložnost videti tudi dejanske geodetske načrte in karte. Spoznali smo točno območje delovanja Območne geodetske uprave Novo mesto, geodetske prostorske evidence in kaj vse zajema nepremičnina. Natančneje smo spoznali zemljiški kataster. Spoznali smo sestavo zemljiškega katastra, ogledali smo si primer, izvedeli natančnost zemljiškega katastra in spoznali namen le-tega.
Po predavanju smo dijaki menili, da kot gradbeni tehniki potrebujemo znanje tudi iz geodezije, hkrati pa moramo vedeti predvsem to, s čim se ta ukvarja in kaj vse zajema. Zato je bilo predavanje za nas poučno in tudi zanimivo.
V imenu vseh dijakov in profesorice se gospodu Mavsarju iskreno zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tudi gospodu mag, Franciju Bačarju, direktorju OGU, ki nam je to omogočil.

Jure Smole, G3a

Iz medijev:
- Lokalno