Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
12. november 2018

Posvet v Državnem svetu RS


IMG 6981

V četrtek, 8. novembra 2018, je v Državnem svetu Republike Slovenije potekal posvet z naslovom Prihodnost poklicnega izobraževanja – sodelovanje šole, lokalnega okolja in delodajalcev v industriji 4.0.
V sklopu dogodka je predsednik Državnega sveta, gospod Alojz Kovšca, podelil priznanja dijakom, mentorjem in sodnikom, ki so se aktivno udeležili letošnjega evropskega tekmovanja Euroskills v Budimpešti. Naš učitelj Mihael Gorše je prejel priznanje za mentorstvo na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Kot pravi sam, je to priznanje, ki pripada vsem učiteljem lesarstva, saj je vsak izmed njih prispeval ogromno svojega strokovnega znanja. Prav tako gre zahvala vodstvu Šolskega centra Novo mesto, saj tovrstna sodelovanja podpira.
Ena izmed misli ob koncu posveta je bila, da končni cilj izobraževanja ni znanje ampak modrost, ki jo dobiš z izkušnjami z različnih področij in celovitim pristopom. Prav to je pot, ki jo Mihael udejanja, saj vse pridobljeno znanje in izkušnje prenaša tako na sodelavce kot dijake.

IMG 6984

Iskrene čestitke.