Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
28. junij 2018

Otvoritev razstave Delo z lesom - kreativno in lepo


IMG 4281

V stavbi slovenskega parlamenta - preddverju dvorane Državnega sveta smo 26. junija dijaki in učitelji lesarstva pripravili imenitno razstavo - izbor najboljših letošnjih izdelkov poklicne mature mizarjev in lesarskih tehnikov. V ožji izbor smo izbrali izdelke zaključnega letnika mizarjev Dejana Oberča, Žige Vovka, Aleša Hočevarja in Jana Tomšiča ter lesarskih tehnikov Sebastijana Dragana, Lovra Arha, Jakoba Gorenca, Matica Cunka in Mateja Tomažina. Ko smo ob informativnem dnevu v novem MIC-u gostili podjetnika in predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Milana Saška ter predsednika Državnega sveta RS Alojza Kovšca, smo z navdušenjem sprejeli povabilo, da izdelke naših dijakov pokažemo tudi širši javnosti. Predsednik Kovšca je predlagal mesto razstave v samem Državnem svetu. Glede razstave in našega nadaljnjega sodelovanja je potekalo vrsto razgovorov, tudi s sekretarjem Dušanom Štrusom, ki si je ogledal izdelke in prostore naših šolskih delavnic. Na področju lesarstva sta zaključni izpit in matura vedno dogodka, ki sta polna adrenalina in pričakovanja. V tem letu so imeli dijaki obilje čudovitih idej, realiziranih skozi izdelke iz lesa, spretnosti in mojstrovin s sinergijo oblikovanja, tehnike in tehnologije obdelave. Delček njihovih mojstrovin smo izbrali za letošnjo odlično razstavo.

IMG 4344

Že pred vhodom v prostore slovenskega parlamenta je delegacijo učiteljev, mentorjev in dijakov skupaj z direktorjem Štefanom Davidom pozdravil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, ki je v nadaljevanju nagovoril prisotne in odprl razstavo, ki smo jo na kratko poimenovali »Delo z lesom - kreativno in lepo«. Predsednik Kovšca je čestital dijakom in njihovim mentorjem za njihovo kreativnost in izrazil veliko zadovoljstvo in veselje, da so se dijaki odločili za ustvarjalni poklic, v katerem izražajo svoje znanje, sposobnost in kakovost. »Odločili ste za poklic, ki se ga dá otipati, za izdelke, ki jih je mogoče ponuditi ljudem, in za nekaj, kar lahko v Sloveniji ustvarjamo v nedogled, saj je lesa v izobilju,« je dejal predsednik Kovšca ter dijakom zaželel uspešen zaključek šolanja in izbiro dobrih delovnih mest. Zbrane, med drugim je dogodku prisostvovala tudi Andreja Sever z Gospodarske zbornice Slovenije, je pozdravil tudi direktor ŠC Novo mesto Štefan David in izrazil veliko zadovoljstvo, da je bilo znanje, marljivost in trud lesarjev nagrajeno z razstavo v parlamentu.

[FOTOGALERIJA]

Slavko Mirtič
FOTO: S. Mirtič