Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
23. december 2019

Ogled podjetja I-les

20191218 102344

Dijaki L2C, L2D in L3C so si 18. 12. 2019 ogledali omenjeno podjetje. Podjetje je edini proizvajalec križnolepljenih plošč v Sloveniji ter eden večjih v Evropi. Lastnik nam je prijazno razkazal proizvodnjo. V prvem delu smo si ogledali razžagovanje hlodovine v sortimente za pripravo letev. Predstavil je ogromno podatkov o poslovanju družbe in spregovoril o samih začetkih proizvodnje.
Na ločeni lokaciji poteka izdelava križnolepljenih plošč iz razžaganih letev. Postopek proizvodnje je v procesu posodabljanja, redna proizvodnja pa teče nemoteno. Tako so dijaki lahko od blizu spoznali postopek sušenja lesa za plošče, parilno jamo, lepljenje sredic in brušenje končanih plošč.
Dijakom je bil ogled zanimiv, veseli so bili, da si lahko ogledajo podjetja. Celoten postopek izdelave se jim pred ogledom ni zdel težak, po ogledu pa so spoznali, da je za tako proizvodnjo potrebnega veliko strokovnega znanja.