Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
11. november 2019

Ogled Mizarstva KOS

12  projektni dan 1 let v Mizarstvo Kos 8 11 2019

Dijaki so obiskali »MIZARSTVO KOS« v Veliki Preski, kjer so jih prijazno sprejeli lastniki tega uspešnega družinskega podjetja. V tem podjetju ustvarjajo raznovrstne izdelke s področja lesarstva, gradbeništva, notranjo opremo in uporabne izdelke iz lesa.
Les, ta enkraten material, oblikujejo ustvarjalno, inovativno in z ljubeznijo. Zato smo želeli, da svoje delo predstavijo našim dijakov in jih motivirajo za njihovo poslovno ali celo življenjsko pot.
Najprej so dijakom pripravili predavanje na temo - podjetništvo (kako uresničiti podjetniške ideje). Zatem so si dijaki vodeno ogledali vrsto razstav (drevesne vrste, fotografske razstave različnih projektov, makete lesenih izdelkov in konstrukcij, itd.).
Ko so dijakom predstavili, katera dela vse obsega zunanja ureditev stavb, so poskušali tudi sami narisati idejno rešitev zamišljene projektne naloge.
Ob koncu projektnega dne so mojstri mladim, bodočim sodelavcem razkazali delavnico, potem pa so dijaki prijeli v roke orodje in v skupini izdelali izdelek. Bilo je zabavno, glasno in zabavno. Izdelki pa super.
Dan, preživet izven šole, je bil zanimiv, poučen in kratkočasen.

[FOTOGALERIJA]

Zapisala: Lili Žnidaršič, organizatorka strokovnih ekskurzij