Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
14. april 2014

Ogled mednarodnega sejma v Milanu

V petek, 11. aprila smo se učitelji strokovnih predmetov lesarske šole skupaj z dijaki –lesarskimi tehniki, v Milanu ogledali  53. mednarodni sejem pohištva »Salone Internazionale del Mobile«, na katerem se je predstavilo  čez 1700 razstavljalcev in 650 mladih oblikovalcev iz vsega sveta.

Triinpetdeseta izvedba mednarodnega pohištvenega sejma je poleg modernega in stilnega pohištva vključila tudi  sejma kuhinj »EuroCucina«  ter kopalniške opreme, ki narekujeta  najnovejše trende v tej industriji. Novi trendi kuhinj, ki se spreminjajo v središče družinskega življenja, narekujejo uporabo naravnih materijalov  s toplimi barvami in  vgrajenimi inovativnimi vgradnimi aparati. Precej  pozornosti je pritegnila tudi razstava kopalniške opreme, ki je s preobrazbo postala oaza telesne nege. V posebnem prostoru »SaloneSatellite« tako imenovanih mladih kreativcev, so se predstavili mladi oblikovalci  do starosti 35let. Posebej je bila zanimiva tudi razstava »Where architects live« v prevodu »Kje živijo arhitekti, ki jo je pripravilo osem svetovno znanih arhitektov. Tudi razstava kuhinjskih aparatov s poudarkom na tehnologijah svetovno znanih proizvajalcev »FTK – Technology for the Kitchen« je požela ogromno zanimanja  strokovne javnosti. Skupaj s tisoč štiristo  vodilnimi  izdelovalci pohištva in stanovanjske opreme, se je predstavilo tudi slovensko podjetje Stilles iz Sevnice. Podjetje se je predstavilo s  kolekcijo češnjeve barve  Urbana skupaj  s spalnico ter kolekcijo Memento v beli barvi. Strokovno ekskurzijo smo zaključili z ogledom najpomembnejših znamenitosti Milana, ki se ponaša z izjemno  bogato ekonomsko in kulturno  zgodovino. Ogledali smo si znamenito gotsko katedralo »Il Duomo di Milano«, se sprehodili skozi znamenito stekleno ulico »Galleria Vittorio Emanuele II« in  si od znotraj ogledali znamenito operno hišo »La Scala«, ki se kosa z največjimi opernimi hišami sveta. Za nameček smo se v modni in seveda tudi nogometni prestolnici Italije popeljali mimo stadiona »San Siro«, ki je obogatil naše videnje eno najbogatejših mest v Evropski uniji.

Zapisal: Slavko Mirtič

Fotografije si lahko ogledate na tej povezavi.