Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
19. november 2012

Ogled in predavanje v podjetju JUB dijakov iz G4a

Novica o strokovni ekskurziji - ogled in predavanje v podjetju JUB dijakov iz G4a, ponedeljek, 12. 11. 2012  
 
Dijaki četrtega letnika iz Srednje gradbene in lesarske šole s Šolskega centra Novo mesto, ki se izobražujejo za poklic gradbeni tehnik, smo bili v ponedeljek, 12. 11. 2012 na obisku v podjetju JUB. Dijake sta spremljali razredničarka Suzana Kumelj Bračič, prof. in organizatorka strokovne ekskurzije Lili Žnidaršič.
Najprej smo si v design studiu ogledali zaključne omete fasad, ki so različni glede na veziva, izdelavo in granulacijo. Dojeli smo pomen poznavanja lastnosti teh proizvodov, kar omogoča ustrezno uporabo in trženje proizvodov v sodobnem gradbeništvu. Pri ogledu vzorcev smo bili navdušeni nad dekorativnimi obdelavami sten, posebej različnimi marmorini.
Zatem smo si ogledali tehnološko raziskovalni center z najsodobnejšimi aparaturami za staranje materialov pod vplivom atmosferilij, ki omogoča razvoj novih kvalitetnih produktov pri graditvi stavb.
Še posebej nas je navdušila demo stavba, ki v naravnem merilu prikazuje izvedbo posameznih detajlov, ki so pomembni za energetsko varčno gradnjo.
Ogled smo zaključili s predavanjem o toplotno izolativnem sistemu kontaktne fasade Jubizol. Navdušil nas je vsem dosegljiv in za uporabnike prijazen spletni program za izračun gradbene fizike stavb, saj ga bomo lahko uporabili za naše zaključne naloge na maturi.
Ob koncu smo bili zelo veseli, da nas je podjetje »pocrkljalo« s kosilom! Take pozornosti pa res nismo pričakovali.
Na obisku smo spoznali, da smo se o strokovnih temah že veliko naučili, še mnogo več pa se bomo morali naučiti iz knjig, od delu in iz prakse. Strokovna ekskurzija je bila zelo poučna, gostitelji prijazni, predvsem pa veliki strokovnjaki. Za vse dobro se jim še enkrat najlepše zahvaljujemo in upamo, da bomo nekaj dobrega nekoč tudi sami podarili drugim.

Zapisala: Lili Žnidaršič, udig
 Fotografije (foto: Lili Žnidaršič)