Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
25. november 2022

Odvil se je Dan odprtih vrat 2022

ptičja

Na letošnjem, zopet konkretnem, dnevu odprtih vrat naše šole so sodelovali dijakinje in dijaki s profesorji iz vseh treh programov. Predstavili smo namreč različne gradbene in lesarske programe ter program predšolske vzgoje. Naš prostor v dvorani je bil od zgodnjih dopoldanskih ur nabit s pozitivno energijo v pričakovanju dobrega obiska. Pripravili smo dobro predstavitev, da bi obiskovalci odnesli čim več koristnih informacij zase in dobro izpolnili čas, ki so si ga odmerili za nas.

otroci gradi   ples   ptičje h

Pisano opremljen prostor Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole je pritegnil vsakega mimoidočega; še zlasti ljubki in natančno izdelani lesni spominki, vonj različnega lesa, sodobni obdelovalni stroji, ki so jih »neumorno gnali« odgovorni delavci – dijakinje in dijaki lesarskih programov. Na ogled pa smo na oder postavili tudi različne lesene stolčke in stole ter pručke in v bistvu vso leseno sceno za predstavo Mačjega sejma.

Veliko zanimanje je vzbudil 3D-tiskalnik, ki oživi z mentorjem in profesorjem Mirkom Gorencem in njegovimi bistrimi dijaki gradbene smeri. Fotografije kažejo, koliko je bilo letošnjega obiska, ki ga nismo doživeli že leta nazaj. Tako starši kot učenci – obiskovalci so se želeli skoraj vsi preizkusiti v polaganju ploščic. Le zakaj? V oči vpadljiv prizor pa so bili najmanjši obiskovalci, predšolski otroci, ki so se v popoldanskih urah s starši posedli za mizo in prijeli za 3D-sviničnik. Izgledalo je, da uživajo in dijakinje predšolske vzgoje so dvomljivo opazovale ta prizor ter skočile na oder, da bi jih pritegnile s kakšnim otroškim plesom. Oddelek PV2B je s profesorji za dan odprtih vrat pripravil namreč otroško predstavo Mačji sejem, vmes pa je obiskovalce povabil na tematsko povezane delavnice, in sicer na plesno, glasbeno, jezikovno, angleško, likovno, naravoslovno, matematično, športno ter na igre za otroke, ki so bile zopet skrbno izdelane iz lesa izpod rok naših kolegov lesarjev. Ni kaj … sodelovalna dejavnost nam na naši šoli ni več tuja, česar se veselimo vsi profesorji z ravnateljico Damjano Gruden.

A kar je najslajšega v poročilu z dneva odprtih vrat ni le več kot zadovoljiv obisk, ampak naši nasmejani, polni novih idej za sodelovanje in navsezadnje zvečer prijetno utrujeni dijaki in dijakinje, ki se vsakič veselijo »medprogramskega« druženja. Ob takih priložnosti radi vprašajo: »Profesor'ca, a bojo tud' gradbinci pa lesarji z nam'?«


Marija Nemanič