Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
10. december 2020

Novi stroji in pridobitve v lesarskih delavnicah

Zelo pomembna nova pridobitev je robni lepilni stroj Tempora F 600 proizvajalca Felder iz Avstrije, ki nam bo nudil novo priložnost na področju robnega furniranja in obdelave plošč ter zavedanje spremljanja nove tehnologije in posodabljanja s prenašanjem znanja usposobljenih učiteljev praktičnega pouka na dijake. Stroj je dobavilo podjetje Totus. 
  
Odlična pridobitev in nova strojna oprema za tretjo delavnico sta tudi profesionalna stroja – poravnalni skobeljni stroj proizvajalca SCM F520 ''CLASS'' in debelinski skobeljni stroj istega proizvajalca iz Italije, ki nam ga je dobavil Lestroj. Novost pri obeh strojih SCM je spiralna glava, ki še bolj natančno obdela površino obdelovanca in drastično zmanjšuje hrup. 

V postopku nabave je tudi mizni rezkar s podajalno napravo ter garnitura rezkarjev za izdelavo oken. Z vodstvom Šolskega centra Novo mesto in vodjem Mic-a Mitjem Vebrom v prihodnjem letu načrtujemo tudi nabavo vertikalne CNC-formatne razrezovalke za plošče in ureditev garderob s skladiščem v novem delu prizidka, za katerega je idejni projekt skupaj s PZI- arhitekturnim načrtom že narejen.

IMG 1720   IMG 1725   IMG 1727   IMG 1728
Slavko Mirtič