Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
20. junij 2020

Mizarji – vajenci predstavijo svoje čudovite izdelke

IMG 9796

V četrtek, 18. junija, je na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli zaključni izdelek zagovarjala prva generacija mizarjev - vajencev. Vajenci so skozi triletno praktično usposabljanje svoje znanje, izkušnje in spretnosti pod nadzorom mentorjev zaključili z izdelavo izdelka pri obrtnikih in podjetjih. Komisiji so na ogled postavili zanimive in domiselne izdelke, nekatere prave mojstrovine iz lesa pa bodo v naslednjih dneh na ogled tudi na Območni obrtno-podjetniški zbornici Novo mesto in v avli novega MIC-a na Šolskem centru Novo mesto.

Dijakom - vajencem so po predstavitvi in zagovoru za njihove ideje in odlično izvedbo čestitali tudi direktor ŠCNM dr. Matej Forjan, ravnateljica šole Damjana Gruden, Andreja Sever iz Gospodarske zbornice Slovenije in Mitja Korunovski iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija.

Ob koncu izrekamo iskreno zahvalo obrtnikom in podjetjem, ki so medse sprejeli naše dijake in prispevali kar precej kamenčkov v mozaiku pri naši prvi generaciji mizarjev – vajencev. To pa so: Podgorje, d. o. o.; Bobič Yacht Interior, d. o. o.; Stilles, d. o. o.; Mizarstvo Medved, s. p.; Mizarstvo Vencelj, d. o. o.; Mizarstvo Redek, d. o. o.; REM, d. o. o., in Parjona, d. o. o.

Besedilo in foto: Slavko Mirtič